Tarieven & Vergoedingen

Tarieven en vergoedingen. Wat kost een consult?

Erkend & (deels) vergoed door veel verzekeraars* Geen doorverwijzing nodig ‘s Avonds en overdag beschikbaar Binnen twee weken een afspraak Gunstige tarieven

Graag wil ik mijn diensten voor iedereen beschikbaar houden of je nu een goed gevulde beurs hebt of juist niet. Om die reden werk ik met inkomensafhankelijke tarieven. Natuurlijk vraag ik geen bewijzen over je inkomen, het is op basis van goed vertrouwen. Onderstaand ook wat tips die jou kunnen helpen om de investering te verkleinen en de juiste keuze te maken.
Onderstaande tarieven gelden voor zowel een consult als voor een intake of kennismakingsafspraak.

Tarieven individueel consult

Mensen met minimale financiële middelen (bijstandsniveau) die geen beroep kunnen doen op familie of vrienden om financieel bij te springen kom ik graag tegemoet. Ik reken dan voor een consult 40 euro.
Het standaardtarief voor particulieren is 67,50 per uur. Indien het een curatief / therapeutisch consult betreft, dan is het bedrag inclusief btw. Betreft het Coaching dan is het bedrag exclusief btw.
Het tarief voor grotere bedrijven en organisaties is 90 euro per uur exclusief btw.
Spreken we af dat ik naar jou toe kom? Dan reken ik 65 cent per gereden kilometer.
Voor afspraken op zaterdag reken ik een weekendtoeslag van 10% op de consultkosten.

Tarief Consult van twee personen (relatiecoaching)

Het particulier tarief voor relatiecoaching is 75 euro per uur (62 + 13 euro btw). Mensen met minimale financiële middelen (bijstandsniveau) die geen beroep kunnen doen op familie of vrienden om financieel bij te springen kom ik graag tegemoet. Ik reken dan voor een gezamenlijk consult 50 euro (41 + 9 euro btw).

Goed om te weten met betrekking tot de tarieven

Consulten worden (deels) vergoed door veel verzekeraars vanuit de aanvullende zorgverzekering indien het een curatief / therapeutisch consult betreft. Bij CZ wordt ook relatiecoaching (deels) vergoed. Er is derhalve geen doorverwijzing van een huisarts nodig en er geldt geen eigen risico van 385 euro. Bij een regulier psycholoog is dat wel het geval.
Ben je ondernemer? Kosten voor Coaching zijn aftrekbaar van de belasting. Op de factuur kan ik op jouw verzoek Coaching vermelden in plaats van Psychosociaal Consult. Coaching wordt niet vergoed vanuit een aanvullende verzekering.
Werk je bij een bedrijf of organisatie? Veel werkgevers hebben budget voor persoonlijke ontwikkeling, ziektepreventie en herstel bij ziekte van hun personeel. Veel werkgevers vergoeden een heel traject. Vraag bij je werkgever na wat de mogelijkheden zijn. Op verzoek geef ik graag meer informatie of maak ik een offerte.

Vergoeding door verzekeraars

Als Psychosociaal hulpverlener ben ik aangesloten bij De Nederlandse Federatie Gezondheidszorg (NFG) en het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ). Voor jou is dat belangrijk omdat je daarmee vooraf de zekerheid hebt dat ik voldoe aan de gestelde eisen met betrekking tot kwaliteit en praktijkvoering. Ook is het hierdoor vaak mogelijk om de consulten te declareren bij je ziektekostenverzekeraar indien je de juiste aanvullende verzekering hebt en indien het een curatieve behandeling betreft. Een verwijsbrief is niet nodig. 
ZEER BELANGRIJK! Als je contact zoekt met je verzekeraar om zeker te stellen dat de consulten vergoed worden, geef dan aan dat het een behandeling door een bij de NFG en RBCZ aangesloten hulpverlener en een Psychosociaal Consult betreft. Meer uitleg is niet nodig. Je kunt eventueel verwijzen naar onderstaande AGB-codes. Dit om misverstanden te voorkomen.
De termen (life) Coach, Counselor en Therapeut worden vaak door elkaar gebruikt en in de praktijk maakt dat niet zo veel uit. Voor verzekeringen echter wel. Mijn consulten komen voor vergoeding in aanmerking wanneer ik gezondheidskundige (curatieve) verzorging bied. Met het begrip gezondheidskundige verzorging wordt bedoelt dat het doel van handelen dient te zijn: het in stand houden of herstellen van een zo optimaal mogelijke mentale gezondheid, het leren omgaan met normale problemen van het leven en het behandelen van disfunctioneel gedrag.
Klik hier voor een indicatie van de actuele vergoedingen weergegeven op de site van de beroepsorganisatie NFG. 
Met vriendelijke groet,
Eric Jansen

AGB zorgverlenerscode 90041623,

KvK 73544175

Algemene voorwaarden

Tarieven en vergoedingen
Carmela Nava