Zelfvertrouwen

Wil jij meer zelfvertrouwen?

Erkend & (deels) vergoed door veel verzekeraars*

Geen verwijsbrief nodig

’s Avonds en overdag beschikbaar

Binnen twee weken een afspraak

Gunstige tarieven

Onzeker zijn over jezelf en onvoldoende zelfvertrouwen hebben, het komt heel vaak voor. Veel mensen hebben er in meer of mindere maten last van. Wanneer je er last van hebt kan het je op veel verschillende manieren hinderen. Het wordt bijvoorbeeld lastiger om een goede relatie aan te gaan met anderen mensen. Relaties zijn namelijk gebaseerd op twee factoren, het vermogen om vertrouwen in anderen te hebben en het vermogen om voldoende vertrouwen in jezelf te hebben. Wanneer één van beiden onvoldoende aanwezig is, zal dat vaak leiden tot een relatie die niet goed in balans is.
Gevoelens van onzekerheid en onvoldoende zelfvertrouwen kunnen jou ook hinderen bij het ontwikkelen van jezelf en kunnen voorkomen dat jij je leven inricht zoals jij dat graag zou willen. Je voelt je minder vrij om te doen en te laten wat jij wilt. Je vraagt je te veel af of jij de dingen die je zou willen doen wel kan en wat anderen er wel niet van vinden. Je bent dan misschien bang dat anderen je raar of onbekwaam vinden. Je bent bang dat je faalt in de ogen van jezelf of anderen.

“Dankzij een traject bij AndJoy voel ik mij meer zelfverzekerd. Ik durf nu mijn eigen beslissingen te nemen en vaker mijn mening te geven.” Henk

Gelukkig is er wat aan te doen en ik kan jou daar mee helpen. Afhankelijk van jouw exacte situatie kunnen wij de volgende dingen doen:
– We kunnen op zoek gaan naar negatieve overtuigingen en denkpatronen die jij hebt ontwikkeld en deze veranderen. Iedereen heeft overtuigingen en denkpatronen waar hij of zij zich helemaal niet van bewust is. Ze zijn zo gewoon geworden dat ze je niet meer opvallen. Door er bewust van te worden en ze te vervangen door gezondere, kan er heel veel veranderen in je gevoel en gedrag.
– Wellicht heb jij vervelende dingen meegemaakt in het verleden die het vertrouwen in jezelf of anderen hebben geschaad. Ik kan je helpen deze te verwerken zodat zij voortaan geen rol van betekenis meer spelen. Er zijn hele mooi technieken om dat te doen zonder dat er veel “gespit” dient te worden in jouw verleden.
– Met behulp van bepaalde modellen kun je in korte tijd veel inzicht krijgen in jezelf en in anderen. Je kunt daardoor jezelf veranderen en je leert ook inzien dat het gedrag van anderen vaak helemaal niets met jou te maken heeft. Deze kennis kan jou helpen om je beter op je gemak te voelen bij anderen en de relaties met hen te verbeteren.
-Veel mensen vinden het erg vervelend wanneer zij een emotie ervaren zoals angst, verdriet of schaamte. Zij proberen daarom situaties die deze emoties op kunnen roepen te vermijden. Ook kan het zijn dat deze emoties ze aanzet tot overmatig piekeren. Ik kan jou leren om te gaan met een vervelend gevoel zodat zij jou minder of niet weerhouden om de dingen te gaan doen die jij leuk vindt.
Uiteraard is er veel meer mogelijk en zal wellicht niet alles wat ik hierboven geschreven heb op jou van toepassing zijn. Elk traject is maatwerk en wanneer wij samen aan jouw zelfvertrouwen gaan werken wordt het hele traject afgestemd op jouw specifieke behoeftes.
Wil jij in een individueel traject werken aan jouw zelfvertrouwen? Neem dan eens contact op voor een afspraak.
Met vriendelijke groet en tot ziens,
 Eric Jansen

 

Zelfvertrouwen
Chris & Karen Highland

Regio Zeeland, Vlissingen, Middelburg, Goes, Zierikzee, Terneuzen. West-Brabant, Bergen op Zoom.