Persoonlijke Effectiviteit

Wat is persoonlijke effectiviteit?

~

Volgens het woordenboek is een handeling effectief als de betreffende inspanningen daadwerkelijk bijdragen aan de realisatie van het beoogde doel. In feite wordt dus het effect gemeten van een bepaalde handeling. Wanneer we het hebben over persoonlijke effectiviteit dan hebben we het over jouw vermogen om de door jou gestelde doelen te bereiken.
Om als persoon effectief te zijn is het ten eerste belangrijk dat je duidelijk hebt welke doelen je wilt of dient te bereiken. Dat kunnen zakelijke doelen zijn. Denk echter ook aan persoonlijke doelen. Het kan betrekking hebben op relaties,  hoe je wilt dat mensen met jou omgaan en ook bijvoorbeeld hoe jij je leven wilt inrichten. Het is goed om te weten wat je wilt of wat er van je verwacht wordt, pas dan kun je er effectief naar toe gaan werken.
Wanneer je weet wat je wilt en welke doelen je na gaat streven, wordt het vermogen om deze doelen op een effectieve manier te realiseren belangrijk. Welke vaardigheden heb je al? Welke dien je nog te leren? Hoe ga je de benodigde vaardigheden inzetten? Hoe meer flexibel je kunt zijn, hoe beter je in staat bent om je aan te passen aan de situatie en op een passende manier te reageren. Dit alles in lijn met de door jou gestelde doelen. Je bent dan effectief (je bereikt je doelen) en ook efficiënt (je bereikt je doelen zonder onnodig veel inspanning).

~

Wat kan ik voor jou betekenen op het gebied van persoonlijke effectiviteit?

~

Er zijn veel vermogens en vaardigheden van invloed op je persoonlijke effectiviteit. Denk daarbij aan assertiviteit (voor je zelf opkomen zonder anderen onnodig te kwetsen), onderhandelen, conflicthantering, samenwerken, helder communiceren, omgaan met kritiek, emoties en stress. Op al deze gebieden hebben wij kennis en kunde in huis. Vind jij dat je op één of meerdere van deze gebieden nog wel wat kunt groeien? Neem dan nu contact op voor een persoonlijke gesprek om de mogelijkheden te bespreken. Ik ben je graag van dienst.
 Met vriendelijke groet en tot ziens,
Eric Jansen
andjoy@live.nl
(Klik hier om te mailen)
06 – 280 487 47
(Klik hier om te bellen)

Persoonlijke effectiviteit leren verbeteren bij jou in de regio? Heinkenszand is goed te bereiken in Zeeland, vanuit Middelburg, Vlissingen, Zierikzee, Goes & Terneuzen en vanuit West-Brabant, Bergen op Zoom.