Een fijn gevoel terughalen, hoe doe je dat? Met NLP ankers.

Een fijn gevoel terughalen, hoe doe je dat? Met NLP ankers

Afgelopen tijd hebben we weer enorm kunnen genieten van het mooiere weer. Perfect weer om op het strand te lopen, in de tuin te werken, een lange fietstocht te maken of iets anders te doen dat je leuk vindt. Met dit mooie weer ziet de hele wereld er mooier uit en je merkt dit aan iedereen. De mensen worden vriendelijker en minder gehaast. Op momenten zoals deze, wanneer je geniet van eenvoudige zaken, is het goed om je aandacht eens te richten op je waarneming. Je beseft namelijk wel dat het goed voelt, maar hoe weet je dat eigenlijk?

NLP

Wat is een NLP anker?

Al de informatie die je door krijgt en die je brein verwerkt komt binnen via de vijf zintuigen en wordt ook als zodanig opgeslagen. Wanneer je terugdenkt aan die mooie dag of het fijne moment haal je weer beelden, gevoelens, geluiden en wellicht ook geuren en smaken op. Al deze waarnemingen zijn aan elkaar gekoppeld. Waarschijnlijk is het terugdenken aan een moment door het oproepen van een beeld al voldoende om alle informatie terug te halen en dat prettige gevoel weer te ervaren. Het opgeroepen beeld werkt als een NLP anker. Onder een NLP anker wordt verstaan een zintuiglijke waarneming die andere waarnemingen oproept. Meestal doe je bovenstaande min of meer onbewust. Je denkt aan iets leuks in het verleden omdat je het als prettig ervaart en het goede gevoel weer terug komt. Je voelt je dan weer wat fijner.

Hoe zet je een NLP anker?

We kunnen dit NLP principe meer bewust gaan gebruiken. Wanneer je geniet van het mooie weer, schenk dan eens aandacht aan wat je precies ervaart. Hoor de geluiden, voel de zon, geniet van de beelden, ruik de geuren en indien er iets te proeven valt, proef dat dan bewust. Geniet van het moment zonder te denken aan het heden of verleden. Wanneer je helemaal geniet van het moment, druk dan met je hand op je rechterknie en hou dit 21 seconden vol terwijl je intens geniet van alles dat je ervaart. Je zet dan een NLP anker.

Met behulp van dit anker kun jij het goede gevoel weer oproepen. Als er momenten zijn dat jij je minder prettig voelt, druk dan weer op diezelfde plek op je knie. Het zal je helpen je weer beter te voelen. Wellicht is het gevoel niet zo sterk als de echte ervaring, maar het zal voldoende zijn om je humeur iets te verbeteren. Mogelijk voldoende om je er weer bovenop te helpen.

Ik hoop dat je nog vaak zult genieten van allerlei mooie momenten en dat je tijd zult nemen om deze bewust te ervaren. Gebruik deze positieve NLP ankers om je te helpen in moeilijkere tijden zodat jij je weer snel goed zult voelen.

Met vrolijke groet,

Eric Jansen

 

Erkend & (deels) vergoed door veel verzekeraars*
Geen verwijsbrief nodig
‘s Avonds en overdag beschikbaar
Binnen twee weken een afspraak
Gunstige tarieven

www.AndJoy.nl

 

Een fijn gevoel terughalen, hoe doe je dat? Met NLP ankers.
Tags: