Wat weerhoudt jou er van om gelukkig te zijn?

Gelukkig zijn

Net als ik zul je waarschijnlijk wel eens iets heel graag willen hebben. Het kan een vakantie zijn, een kledingstuk, televisie, noem maar op. Wanneer het verlangde binnen bereik is, of wanneer je weet dat er van dromen leuker is dan het bezit of de uitvoering er van, is dat prima. Als je echter denkt dat je geluk er van af hangt en het is niet binnen je bereik, kan het een frustratie worden. Elke keer dat je er naar verlangt zeg je eigenlijk ik ben niet gelukkig totdat het verlangen is bevredigd. Het verlangen zelf maakt je dan ongelukkig.

In zo’n situatie is het goed om eens bij je na te gaan wat het verlangde voor jou betekent. Vaak is het gewenste een symbool voor iets.

Hoe wordt je gelukkig?
Hoe wordt je gelukkig?

Je wilt bijvoorbeeld heel graag een week naar Spanje, gezien de kosten is het niet direct binnen bereik, het verlangen is echter erg groot.

Wat betekent die vakantie naar Spanje voor jou, wat hoop je te bereiken? Gaat het om de rust (even er tussenuit), het samenzijn met vrienden of je partner, de cultuur of de zon? Je gaat terug naar de essentie. Waar dient minimaal aan voldaan te worden wil het jouw verlangen bevredigen? Wanneer je dat hebt achterhaald kun je op zoek gaan naar meer bereikbare alternatieven. Als blijkt dat het je bijvoorbeeld gaat om de rust en het samenzijn met je gezin, dan kan een midweek Limburg ook voldoen. Je kunt zelfs tot de conclusie komen dat jouw eerste plan niet aan al jouw behoeftes voldoet!

Wanneer je bovenstaande proces goed hebt uitgevoerd, zul je ontdekken dat het verlangen weg is en je weer, in ieder geval voor even, kunt zeggen dat je gelukkig bent.

Het kan lastig zijn om alleen de essentie van het verlangde te achterhalen. Het helpt wanneer iemand jou helpt bij dit proces en de juiste vragen stelt. Het is dus aan te bevelen dit te doen met iemand die je vertrouwt maar wel kritisch en objectief genoeg is. Wanneer je wilt dat ik je help, mail of bel mij dan voor het maken van een afspraak.

Geluk

Met vriendelijke groet,

Eric Jansen

 

Erkend & (deels) vergoed door veel verzekeraars*
Geen verwijsbrief nodig
‘s Avonds en overdag beschikbaar
Binnen twee weken een afspraak
Gunstige tarieven

Wat weerhoudt jou er van om gelukkig te zijn?