Haal jij wel goed adem?

Haal jij wel goed adem?

Heel veel mensen halen onbewust niet goed adem. Ze ademen te snel, te veel of te hoog (borst in plaats van buik). Door deze verkeerde manier van ademen kan de verhouding zuurstof / koolstofdioxide in het lichaam uit balans raken, er kan te weinig zuurstof worden opgenomen en ook kan het zijn dat bepaalde spieren overbelast worden. Met behulp van ademtherapie kan er waarschijnlijk veel verbeterd worden. 

Heb je ook last van spanning / stress? Dit gaat namelijk vaak samen met een verkeerde ademhaling. Langdurige stress kan leiden tot een structurele verkeerde ademhaling, andersom kan een verkeerde ademhaling onbewust veel stress geven. Behalve stress zijn er nog veel meer fysieke en emotionele klachten die kunnen ontstaan door een verkeerde ademhaling. Onder aan staat een overzicht van die klachten. Ik kan je helpen met het verbeteren van je ademhaling waardoor jij je beter gaat voelen. 

Je ademhaling verbeteren

Om je ademhaling te verbeteren is er een speciaal programma opgesteld. Door middel van dit programma zul je weer een natuurlijke gezonde buikademhaling ontwikkelen. Om dat voor elkaar te krijgen is het belangrijk dat je elke dag ’s ochtends en ’s avonds enkele minuten traint. Ik zal je tijdens dit traject begeleiden met behulp van enkele afspraken en de mogelijkheid om contact met mij op te nemen wanneer je vragen hebt.

Daarnaast is er de mogelijkheid om je te laten ondersteunen door een speciaal hiervoor ontwikkelde App. Deze App geeft je gesproken instructies zodat het erg makkelijk is om je oefeningen te doen. Heb je niet de mogelijkheid om de App te downloaden? Geen punt, het is maar een hulpmiddel. Ook zonder kun je de ademtherapie goed volgen. 

Wil je meer informatie over de ademtherapie of hulp bij spanning en stress?

Neem dan contact op voor meer informatie of voor een geheel vrijblijvende afspraak.

Met vriendelijke groet en graag tot ziens,

Eric Jansen

Haal jij goed adem? 

 


Mogelijke gevolgen verkeerde ademhaling waarbij ademtherapie kan helpen:

Snel moe, Afwezig gevoel, Moeite met helder denken, Moeite met praten, Prikkelbaar, Slaapproblemen, Ongelukkig gevoel, Moeite met concentreren, Huilen (zonder reden), Onzeker gevoel, Angsten, Depressief gevoel, Onwerkelijk gevoel, Nerveus, Gejaagdheid, Trillingen, Bevende handen, Stijve moeilijk te openen handen, Tintelende tong, Dood of tintelend gevoel in handen, voeten of gezicht, Koude rillingen, Zwaar of slap gevoel in je benen, Transpireren, Hartkloppingen, Koude klamme handen, Pijn op de borst, Gevoel van flauwvallen, Flauwvallen, Duizeligheid, Hoofdpijn, Gevoel een band om het hoofd te hebben, Licht gevoel in het hoofd, Lage rugpijn, Oorsuizingen /pieptoon, Wazig zien, Zwart voor de ogen, Vaak urineren, Nek-/ schouderklachten, Kortademig, Ademnood (vooral ‘s nachts), Vaak zuchten of geeuwen, Benauwd gevoel, Prop in de keel, Druk op de borst, Kriebel in de keel of kuchen, Opgeblazen gevoel, Diaree /obstipatie, Boeren/oprispingen, Hikken, Droge mond

Erkend & (deels) vergoed door veel verzekeraars*
Geen verwijsbrief nodig
‘s Avonds en overdag beschikbaar
Binnen twee weken een afspraak
Gunstige tarieven

Haal jij wel goed adem?
Tags: