Ademtherapie

Ademtherapie, leer weer een goed en natuurlijk ademhalen

Erkend & (deels) vergoed door veel verzekeraars*

Geen verwijsbrief nodig

’s Avonds en overdag beschikbaar

Binnen twee weken een afspraak

Gunstige tarieven

Heel veel mensen halen onbewust niet goed adem. Ze ademen te snel, te veel of te hoog (in je borst in plaats van je buik). Door deze verkeerde manier van ademen kan de verhouding zuurstof / koolstofdioxide in het lichaam uit balans raken, er kan te weinig zuurstof worden opgenomen en ook kan het zijn dat bepaalde spieren overbelast worden. Met behulp van ademtherapie kan er waarschijnlijk veel verbeterd worden.
Heb je ook last van spanning / stress? Dit gaat namelijk vaak samen met een verkeerde ademhaling. Langdurige stress kan leiden tot een structurele verkeerde ademhaling, andersom kan een verkeerde ademhaling onbewust veel stress geven. Ik kan je helpen zowel met het verminderen van de stress als met het verbeteren van je ademhaling.

De therapie

Wanneer je bij mij komt voor je ademhaling zal ik je daarmee op de volgende manier helpen. We beginnen met het invullen van de symptomenlijst. Dat is een lijst met de meest voorkomende gevolgen van een verkeerde ademhaling. Deze symptomen kun je ook zelf eens bekijken onder aan deze pagina. Door het invullen van deze lijst ontstaat er een goed overzicht van waar je nu staat. Door deze lijst een aantal keren gedurende de therapie in te vullen kun je goed zien wat de positieve effecten zijn van een verbeterde ademhaling.
Na het invullen van de lijst gaan we jouw huidige ademhaling in rust observeren. Hoe vaak adem je per minuut, adem je met je borst of met je buik, adem je goed door of hou jij je adem in?
Om je ademhaling te verbeteren is er een speciaal programma opgesteld. Door middel van dit programma zul je weer een natuurlijke, gezonde buikademhaling ontwikkelen. Om dat voor elkaar te krijgen is het belangrijk dat je elke dag ’s ochtends en ’s avonds enkele minuten traint. Ik zal je tijdens dit traject begeleiden met behulp van enkele afspraken en de mogelijkheid om contact met mij op te nemen wanneer je vragen hebt.
Daarnaast is er de mogelijkheid om je te laten ondersteunen door een speciaal hiervoor ontwikkelde App. Deze App geeft je gesproken instructies zodat het erg makkelijk is om je oefeningen te doen. Heb je niet de mogelijkheid om de App te downloaden? Geen punt, het is maar een hulpmiddel. Ook zonder kun je de ademtherapie goed volgen.
Wil je meer informatie over de ademtherapie of hulp bij spanning en stress?
Neem dan contact op voor meer informatie of voor een afspraak.
Met vriendelijke groet,
Eric Jansen

 

Mogelijke gevolgen verkeerde ademhaling waarbij ademtherapie kan helpen:

Snel moe, Afwezig gevoel, Moeite met helder denken, Moeite met praten, Prikkelbaar, Slaapproblemen, Ongelukkig gevoel, Moeite met concentreren, Huilen (zonder reden), Onzeker gevoel, Angsten, Depressief gevoel, Onwerkelijk gevoel, Nerveus, Gejaagdheid, Trillingen, Bevende handen, Stijve moeilijk te openen handen, Tintelende tong, Dood of tintelend gevoel in handen, voeten of gezicht, Koude rillingen, Zwaar of slap gevoel in je benen, Transpireren, Hartkloppingen, Koude klamme handen, Pijn op de borst, Gevoel van flauwvallen, Flauwvallen, Duizeligheid, Hoofdpijn, Gevoel een band om het hoofd te hebben, Licht gevoel in het hoofd, Lage rugpijn, Oorsuizingen /pieptoon, Wazig zien, Zwart voor de ogen, Vaak urineren, Nek-/ schouderklachten, Kortademig, Ademnood (vooral ’s nachts), Vaak zuchten of geeuwen, Benauwd gevoel, Prop in de keel, Druk op de borst, Kriebel in de keel of kuchen, Opgeblazen gevoel, Diaree /obstipatie, Boeren/oprispingen, Hikken, Droge mond.

Ademtherapie
Twentymindsomething

Regio West-Brabant, Bergen op Zoom. Zeeland, Zierikzee, Middelburg, Vlissingen, Terneuzen, Goes.