EFT

EFT (Emotional Freedom Techniques) of EVT (Emotionele Vrijheid Technieken)

Erkend & (deels) vergoed door veel verzekeraars*
Geen verwijsbrief nodig
’s Avonds en overdag beschikbaar
Binnen twee weken een afspraak
Gunstige tarieven

In China is duizenden jaren geleden al een zeer gedetailleerd beeld gemaakt van de menselijke energiehuishouding. Zij hebben beschreven hoe deze door subtiele energiebanen door het lichaam stroomt. Deze energiebanen worden meridianen genoemd. Volgens deze leer kan verstoring van de energiebanen de algemene fysieke en emotionele gezondheid negatief beïnvloeden. Bij EFT en andere behandelmethoden zoals acupunctuur, acupressuur, voetreflex massage en Chi Gong (Qigong) wordt uitgegaan van de volgende stelling:
 “Een onprettige emotie is een verstoring van lichaamsenergie”
Door het stimuleren van de energiebanen gerelateerd aan de betreffende emotie kan de vastzittende energie zich ontladen. Zo zal het vervelende gevoel verdwijnen.
Gary Craig, de grondlegger van EFT, heeft bestaande kennis gebruikt en deze omgezet naar zeer eenvoudige behandelmethodes. De basistechnieken van EFT kan iedereen leren en naar mijn idee zou iedereen hier kennis van moeten hebben. Het kan veel mensen helpen zich beter te voelen.
Een behandeling met EFT begint vaak met het opzoeken van de aanleiding voor het nare gevoel of ongewenste gedrag. Dit kan iets zijn wat iemand anders tegen jou gezegd heeft, maar bijvoorbeeld ook iets zijn wat jou (on)bewust herinnert aan een onprettige situatie. Door deze aanleiding te benoemen terwijl men op verschillende punten op het lichaam klopt, wordt de geblokkeerde energiestroom weer vrijgemaakt. Het emotionele trauma wordt hiermee behandeld en geneutraliseerd. De punten waarop je klopt zijn vastgestelde punten op de verschillende meridianen.
EFT kan heel effectief worden ingezet bij:
  • Stress
  • Angsten of fobieën
  • Trauma’s
  • Verslavingen
  • Beperkende overtuigingen
  • Fysieke klachten veroorzaakt door emotionele problemen
  • Boosheid
  • etc.
Wil je gericht aan een probleem werken en heb je daar deskundige begeleiding bij nodig? Vaak komt het voor dat je zelf het overzicht niet meer hebt om een probleem naar behoren aan te pakken, zeker als het al lang speelt. Neem dan contact op, ik help je graag.
Met vriendelijke groet,
Eric Jansen

 

EFT
Rich

Regio West-Brabant, Bergen op Zoom. Zeeland, Zierikzee, Middelburg, Vlissingen, Terneuzen, Goes.