EMDR

Trauma verwerken met EMDR

Erkend & (deels) vergoed door veel verzekeraars*
Geen verwijsbrief nodig
‘s Avonds en overdag beschikbaar
Binnen twee weken een afspraak
Gunstige tarieven

In mijn praktijk gebruik ik al vele jaren EMDR voor het verwerken van trauma’s en andere nare herinneringen. Nog steeds ben ik regelmatig verbaasd over de snelle en goede resultaten.
Enkele voorbeelden waarbij ik EMDR in mijn praktijk heb toegepast zijn: Ongelukken, ruzies & conflicten, vreemdgaan van partner, gewelddadige relaties, paniekaanvallen, pesten, operaties & ziekenhuisopnames en jeugdtrauma’s.
EMDR staat voor Eye Movement Desensitisation Reprocessing. Deze methode werd in 1989 door de Amerikaanse psychologe Francine Shapiro geïntroduceerd.
Ze ontdekte het principe van de therapie tijdens een wandeling door een bos. Ze probeerde nare gedachten die in haar opkwamen los te laten en merkte dat haar ogen daarbij snel heen en weer bewogen. Verbaasd stelde ze vast dat even daarna de gedachten waren verdwenen en niet meer terugkwamen. Ze probeerde de techniek uit op haar cliënten die aan een trauma leden. Ze vroeg hen te concentreren op de traumatische gebeurtenis. Tegelijkertijd moesten ze hun ogen naar links en naar rechts bewegen. Het resultaat was dat het daarna minder onplezierig was om aan het trauma terug te denken. In 1989 verscheen haar eerste publicatie, die uiteindelijk zou leiden tot het huidige E.M.D.R. protocol.
Er is inmiddels een stevige wetenschappelijke onderbouwing voor de werkzaamheid van EMDR bij de behandeling na een traumatische ervaring. Er bestaan op het moment dat ik dit schrijf wel zeventien gecontroleerde onderzoeken naar de effectiviteit van EMDR. Dit maakt EMDR op dit moment de meest geëvalueerde behandeling op het gebied van trauma’s.
Het grote voordeel van EMDR is dat het zo snel werkt. Een beperkt aantal sessies is vaak al voldoende om een probleem op te lossen.
Heb jij nare herinneringen die regelmatig terugkomen? Neem contact op voor een afspraak. Ik vertel je graag over wat EMDR voor jou kan betekenen.
Met vriendelijke groet en tot ziens,
Eric Jansen

 

EMDR

Regio West-Brabant, Bergen op Zoom. Zeeland, Zierikzee, Middelburg. Vlissingen, Terneuzen, Goes.