Enneagram

Het Enneagram: Ben jij uniek?

Erkend & (deels) vergoed door veel verzekeraars*

Geen verwijsbrief nodig

‘s Avonds en overdag beschikbaar

Binnen twee weken een afspraak

Gunstige tarieven

Wie wil er in een hokje geplaatst worden? Waarschijnlijk niemand. Iedereen is uniek. Iedereen heeft zijn eigen persoonlijke ervaringen opgedaan en deze op zijn eigen manier beleefd. Wel is het mogelijk dat er mensen zijn met dezelfde drijfveren en “overlevingsstrategieën” die daar op hun eigen unieke manier uiting aan geven. Deze mensen hebben een vergelijkbaar persoonlijkheidstype en zien de wereld als het ware door een vergelijkbare bril.
Het Enneagram is een zeer waardevol instrument. Het helpt je gedrag en drijfveren te herkennen en te verklaren. Zowel van je zelf als dat van anderen. Dit helpt wanneer jij je verder wilt ontwikkelen en om de relatie met anderen te verbeteren.
Het bepalen van het eigen persoonlijkheidstypes kan men het beste doen in samenwerking met een goed opgeleide coach of therapeut. Er zijn veel zelftests in omloop. Een coach of therapeut kan echter zien hoe op een bepaalde vraag wordt gereageerd. Is het bijvoorbeeld een sterke “ja” of een twijfelende”ja”. Op papier of computer is dat niet zichtbaar. Een coach of therapeut kan daar echter veel uit afleiden.
Wil jij jezelf en anderen beter leren kennen met behulp van het Enneagram? Neem dan contact op. Ik help je graag.
Met vriendelijke groet en tot ziens,
Eric Jansen

 

Enneagram
Jinho Jung
Regio West-Brabant, Bergen op Zoom. Zeeland, Zierikzee, Middelburg, Vlissingen, Terneuzen, Goes.