Mindfulness & Meditatie

Mindfulness & Meditatie:

Leer om te gaan met emoties, gevoelens en verlangens

Leer bewust te kiezen waar je aandacht aan geeft

Leer te genieten van het moment

Erkend & (deels) vergoed door veel verzekeraars*
Geen verwijsbrief nodig
’s Avonds en overdag beschikbaar
Binnen twee weken een afspraak
Gunstige tarieven

Het overkomt jou waarschijnlijk ook regelmatig, je wordt helemaal in beslag genomen door iets wat vroeger gebeurd is of door iets wat nog moet komen. In gedachte blijf je bezig met wat je beter had kunnen doen of wat mogelijk wel of niet goed zal gaan. Je wordt helemaal meegesleept en beseft pas na een tijd dat het onderwerp jouw aandacht helemaal opslokt. Bij gedachtes horen gevoelens en als de gedachtes gaan over iets wat niet zo leuk was, ga jij je automatisch rot voelen. Dat gevoel krijg je er helaas gratis bij. Door dat vervelende gevoel krijg je weer vervelende gedachtes en zo zeurt het maar door. Je komt dus als het ware in een cirkeltje terecht. Dit kan uiteraard ook gebeuren met leuke gedachtes waardoor jij je goed blijft voelen. Veel mensen ervaren dit proces alsof zij er helemaal geen controle over hebben en zij hier niet of onvoldoende sturing aan kunnen geven. Je wordt als het ware geleefd door je gedachtes en emoties.
Maar gelukkig heb je meer invloed dan je denkt. Het vergt alleen wel wat oefening. Ten eerste is het belangrijk om te beseffen dat je op dit moment waarschijnlijk geen probleem hebt. Vaak gaan zorgen over iets wat niet nu gebeurt maar over iets uit het verleden of toekomst. Het is dus zaak om de meeste aandacht te besteden aan wat er nu gebeurt. Je kunt dan veel meer genieten en zal veel minder problemen ervaren.
Ten tweede is het goed om jezelf te trainen in het richten van je aandacht en je niet mee te laten slepen door gedachtes, emoties en fysieke sensaties. Deze zullen er altijd wel zijn, het verschil is echter dat je leert om deze snel te herkennen en te kiezen of je aandacht wilt besteden aan deze gewaarwordingen of niet. Ook kun je dan kiezen of dat je er mee in gevecht gaat, waardoor ze meestal heftiger worden, of dat je ze accepteert waarna ze meestal snel verdwijnen. Bepaalde meditatie technieken zijn hier uitermate voor geschikt. Mediteren kan een hele goede oplossing zijn voor het wegnemen van chronische spanningsklachten zoals hoofdpijn en een gespannen lijf.
In mijn praktijk maak ik veel gebruik van de inzichten uit de Mindfulness als onderdeel van een persoonlijk traject. Ook kan ik je een privécursus Mindfulness aanbieden. Tijdens deze cursus van ongeveer acht afspraken zal je de belangrijkste Mindfulness inzichten en technieken leren.
Wil je meer informatie over Mindfulness? Neem nu contact op voor een afspraak. Ik vertel je graag over de methodes die ik gebruik en wat het voor jou kan betekenen.
Met vriendelijke groet en tot ziens,
Eric Jansen

 

Mindfulness
Joka2000

Regio West-Brabant, Bergen op Zoom. Zeeland, Zierikzee, Middelburg, Vlissingen, Terneuzen, Goes.