NLP

Wat is NLP?

Erkend & (deels) vergoed door veel verzekeraars*

Geen verwijsbrief nodig

’s Avonds en overdag beschikbaar

Binnen twee weken een afspraak

Gunstige tarieven

NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren en is in de jaren 70 ontstaan door onderzoek van Richard Bandler en John Grinder. Zij hebben veel onderzoek gedaan naar “succesvolle” mensen en hun mentale processen. Er is gezocht naar de bewuste of onbewuste strategieën van deze mensen die er voor zorgden dat zij zulke goede resultaten behaalden.
In die tijd waren er een aantal zeer bekende therapeuten in Amerika die hele goede resultaten boekten, veel betere dan collega’s met vergelijkbare technieken. Door veel met deze personen te spreken en te onderzoeken hoe zij werkten hebben Richard Bandler en John Grinder belangrijke ontdekkingen gedaan. Zoals dat onder andere de manier van spreken en afstemmen op de cliënten zeer belangrijk is voor het behalen van goede resultaten. De door deze therapeuten gebruikte strategieën zijn beschreven en onderdeel geworden van NLP.
Een ander voorbeeld is het onderzoek naar fobieën door Richard Bandler. In die tijd was het niet mogelijk om daarvoor behandeld te worden. Er waren echter wel mensen die zichzelf hadden bevrijd van een angst of fobie. Richard Bandler heeft een oproep gedaan in de media om deze mensen te leren kennen. Hij heeft veel personen geïnterviewd en bepaalde overeenkomsten ontdekt. Zijn resultaten heeft hij samengevat in enkele zeer eenvoudige NLP technieken, waardoor het nu wel mogelijk is voor therapeuten om mensen te behandelen en van hun angsten af te helpen. Deze technieken zijn in de loop van de jaren steeds meer verbeterd en verfijnd.
NLP heeft zich de afgelopen steeds meer ontwikkeld en is inmiddels breed toepasbaar voor heel veel verschillende (emotionele) problemen. De technieken die ik gebruik in mijn praktijk zijn gebaseerd op deze uitgangspunten.
Om er zorg voor te dragen dat ik kennis heb van de laatste inzichten en technieken ben ik lid van de Nederlandse Vereniging voor NLP, de NVNLP.
Wil je meer informatie over NLP? Bel mij nu voor een afspraak of gebruik het contactformulier. Ik vertel je graag over de methodes die ik gebruik en wat het voor jou kan betekenen. 
Met vriendelijke groet en tot ziens,
 Eric Jansen

 

nvnlp, nlp, AndJoy, Zuid-Beveland, Zeeland

nlp logo, praktijk AndJoy, Zuid-Beveland, Zeeland

Regio West-Brabant, Bergen op Zoom. Zeeland, Zierikzee, Middelburg, Vlissingen, Terneuzen, Goes.